Vaasan yliopisto: HR-palveluiden roolin muutos ja työhyvinvointi

Vaasan yliopisto: HR-palveluiden roolin muutos ja työhyvinvointi

Vaasan yliopisto tekee kunnianhimoista tutkimusta, jolla rakennetaan parempaa huomista talouden, teknologian, viestinnän sekä hyvän johtamisen ja hallinnon keinoin. Vaasan yliopistossa on noin 5 000 opiskelijaa.

Motiwe suunnitteli ja toteutti Vaasan yliopiston Henkilöstön ja johdon palvelut -tiimille kehittämispäivän, jossa tiimi pääsi hahmottamaan roolinsa muutosta ja yhteisen työnsä suuntaa sekä tekemään oivalluksia ja suunnitelman työhyvinvoinnin parantamiseksi. Menetelminä käytettiin muun muassa kehityskarttaa, kokeilujen suunnittelua sekä ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

”Tiimin työ on kiireistä, ja uusia tehtäviä ja toimeksiantoja tulee jatkuvasti. Tiimin työn sujuvuuden ja tiimiläisten työhyvinvoinnin varmistaminen edellyttää sekä yhteisen työn tarkastelua että itsensä johtamisen taitoja.

Tiimin kehittämispäivässä valintojen ja poisvalintojen pohjaksi luotiin kehityskarttamenetelmän avulla kokonaiskuva ja visualisointi tiimin nykytilanteesta ja kehityssuunnasta. Syntyi muun muassa kiteytys tiimin roolin muutoksesta palvelujen tuottajasta partneriksi. Työstön pohjalta tiimi ideoi työn sujuvuutta ja työhyvinvointia tukevia käytännön ratkaisuja. Lisäksi tiimiläiset saivat oivalluksia ja pohtivat myös itsensä johtamisen taitoja.

Sovimme tiimin kanssa, että jatkamme käytännön ratkaisujen työstämistä seuraavassa kehittämispäivässämme. Lisäksi tiimin roolin muutosta ja itsensä johtamisen taitoja päätettiin käsitellä muun muassa tulevissa kehityskeskusteluissa.”

Henkilöstöjohtaja Elina Kaunismäki, Vaasan yliopisto

Motiwe auttaa työpaikkoja selkeyttämään kehityksensä suuntaa sekä parantamaan työn sujuvuutta, uudistumista ja työhyvinvointia muuttuvassa työssä.

Motiwe tarjoaa kehittämishankkeita, työpajoja, valmennusta, analyyseja, työkaluja ja kokeilujen rakentamista.

Verkostoidutaan LinkedInissä!
Varaa suoraan verkosta 30 minuutin sparrausaika, ole yhteydessä Marjoon sähköpostitse tai puhelimitse, 040 127 3734!

Tilaa uutiskirje!

Haluatko saada sähköpostiisi Motiwen ajatuksia suomalaisesta työelämästä ja sen kehittämisestä? Tilaa uutiskirje!